Henriksson Stina

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 1981. Ensimmäisenä vuonna valmistumiseni jälkeen tein lyhyitä sijaisuuksia ja mietin mille alueelle haluaisin perehtyä enmmän. Opiskeluaikana tein harjoittelujakson liikuntavammaisten Ruskeasuon koulussa ja tunsin heti että koulumaailma ja työ lasten ja nuorten kanssa oli minun juttuni. Niinpä otin yhteyttä Ruskesuon kouluun ja sainkin sijaisuuden sieltä vuonna 1983 ja sille tielle jäinkin seuraavat  18 vuotta.

Työuraa taukoili toki välillä oman perheen perustamisesta ja siihen kuuluvat äitiys- ja hoitovapaat. Vuodet Ruskeasuon koulussa opettivat minulle valtavan paljon erityislasten ja heidän perheidensä arjesta, mahdollisuuksista ja haasteista. Työn kautta pääsin perehtymään erityisliikuntaan, mihin kuului mm yleisurheilua, laskettelua, ratsastusta, uintia ym. Ruskeasuon koulun oppilaat ovat monivammaisia ja työpaikkakoulutuksena opin myös vaihtoehtokummunikaatiosta, konduktiivisesta opetuksesta, perhekeskeisyydestä ja niin monesta muusta.

Vuonna 1996 kävin NDT- koulutuksen Helsingissä. Niin paljon kuin Ruskesuon koulussa viihdyinkin, tunsin että halusin oppia uutta ja kokeilla myös erilaisia tapoja toimia työelämässä. Aloitin toimimisen ammatinharjoittajana Tonuksessa vuonna 2001 ja samalla suoritin ensin opintokokonaisuuden näyttöön perustuvasta fysioterapiasta Arcadassa ja sen jälkeen täydensin opistotasoisen fysioterapiatutkintoni ammattikorkeakoulun tutkinnolla vuonna 2008. Työni Tonuksessa toi minulle myös asiakkaiksi alle kouluikäiset lapset ja aivan uutena haastavana asiakasryhmänä vauvat ja kävin Ndt, Bobath -vauvaterapiakoulutuksen vuonna 2004.

Nautin kovasti työstäni eri ikäisten lasten, nuorten ja jo aikuisten sekä heidän perheidensä kanssa. Jokaisesta asiakkaasta oppii uutta ja saa uusia näkökulmia kun yhdessä pohtii arjen tuomat haasteet ja miten niitä voidaan ratkaista. Tonuksen ammattitaitoinen ja innostava työyhteisö luo hyvän mahdollisuuden jatkuvasti kehittää omaa ammattitaitoaan.

-NDT, Bobath -terapeutti
-NDT, Bobath -vauvaterapeutti

 


Terapiatalo Tonus Oy