Toivari Anna

Valmistuin vuonna 2000 lastentarhanopettajaksi ja vuonna 2004 puheterapeutiksi. Puolisen vuotta työskentelin integroidun erityisryhmän lastentarhanopettajana kunnes päätin pyrkiä lukemaan logopediaa. Opiskellessani tein lastentarhanopettajan sijaisuuksia ja kesät menivät päiväkodeissa. Opiskelujen loppuvaiheessa työskentelin opetushallituksen projektissa, jossa tutkittiin kaksikielisten lasten kielen kehitystä viisivuotiaista ala-asteikäisiin. 

Olen toiminut puheterapeuttina Valteri-koulu Ruskiksella (ent. Ruskeasuon koulu) valmistuttuani vuodesta 2004. Koulutyössä toimenkuvaani on olennaisesti kuulunut myös kouluttamistehtävät, erityisesti koskien puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja (AAC). Lisäksi olen ollut Ruskiksella kehittämässä useita puhetta tukevia ja korvaavia tuotteita yhdessä AAC-yksikön kanssa. 

Olen työskennellyt Terapiatalo Tonuksessa puheterapeuttina vuodesta 2005. Vuonna 2011 suoritin NDT-koulutuksen ja vuonna 2012 Konduktiivisen pedagogiikan perusopinnot. Osaamistani olen syventänyt myös lyhyemmissä koulutuksissa Suomessa ja ulkomailla (esim. ISAACin  kansainvälinen konferenssi). Innostun saadessani tehdä puheterapeutin työtä yhteisöllisesti ja moniammatillisesti. 

Nautin kun saan tehdä työtä lasten ja perheiden kanssa yhdessä. Näen tärkeäksi olla siellä missä lapsi on ja tukea häntä osallistumaan siinä ympäristössä. Toivon voivani auttaa lasta oivaltamaan itse, nauttimaan oivaltamisesta ja sitä kautta osallistumisesta.

-NDT, Bobath -terapeutti


Terapiatalo Tonus Oy