Toimintaterapia

Yleistä toimintaterapiasta

Mitä on toimintaterapia?

Toimintaterapia on asiakaslähtöistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on tukea asiakkaan toimintakykyä. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan osallistumista ja suoriutumista hänelle merkityksellisissä toiminnoissa. Terapialla pyritään vaikuttamaan asiakkaan valmiuksiin, taitoihin ja toimintaympäristöihin pätevyyden ja tyytyväisyyden lisääntymiseksi arjessa.

Toimintaterapia voi toteutua vastaanotolla tai asiakkaan omissa toimintaympäristöissä, kuten kotona, asumisyksikössä, päiväkodissa, koulussa tai vapaa-ajan toiminnoissa. Yksilöterapian lisäksi Terapiatalo Tonuksessa toteutetaan toimintaterapia-arviointeja, sensorisen integraation arviointeja, ohjausta ja neuvontaa vanhemmille, konsultaatiokäyntejä, aikuisten ryhmäterapiaa ja työnohjausta.

Miksi toimintaterapiaan?

Toimintaterapiasta voi saada apua esimerkiksi sosiaalisten taitojen, oman toiminnanohjauksen, aistisäätelyn, itsesäätelyn, sensorisen integraation, tunne-elämän, karkeamotoriikan, poikkeavan lihasjänteyden, hienomotoriikan, visuomotoriikan ja kynänkäytön haasteisiin.

Osaamisemme

Terapiatalo Tonuksessa toteutamme toimintaterapiaa kaikenikäisille; vauvoille, lapsille, nuorille, aikuisille ja ikääntyneille. Terapeuttimme ovat kouluttautuneet esimerkiksi SI-terapiaan ja NDT/ Bobath – terapiaan.  Erityisosaamista meiltä löytyy neurologiasta ja neuropsykiatriasta.

Miten tavoitat meidät?

Toiminta-alueitamme ovat Espoo, Helsinki, Kirkkonummi, Kauniainen, Vantaa, Siuntio, Inkoo, Lohja, Nurmijärvi ja Vihti. Vastaanottomme sijaitsevat Espoon Olarissa, Länsimetron ja Ison Omenan läheisyydessä, sekä Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Tavallisimmat terapian maksajatahot ovat kaupungit, kunnat, HUS, Kela ja vakuutusyhtiöt. Otamme vastaan myös itsemaksavia asiakkaita.

Vapaita terapiapaikkoja voi tiedustella posti@tonus.fi tai suoraan terapeuteilta sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

Kielet