Aikuisten toimintaterapia

Toimintaterapiaan voivat tulla aikuiset, joilla on neurologinen sairaus kuten aivoverenkiertohäiriö, traumaattinen aivovamma, MS-tauti, selkäydinvamma tai TULE-sairaus kuten CRPS ja fibromyalgia. Psykiatriset sairaudet kuten syömishäiriö, masennus ja kaksisuuntainen mielialahäiriö voivat olla syynä hakeutua toimintaterapiaan.

Terapia suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden pohjalta, jossa hänelle merkityksellinen toiminta on keskiössä. Toimintoina voivat olla muun muassa kodin askareet, kädentaidot, asiointi, rentoutus, peiliterapia ja tuntoaktivaatio. Toimintaterapiassa voidaan kartoittaa myös apuvälinetarvetta. Tavoitteena on asiakkaan elämänlaadun kohentuminen, mielekäs vapaa-aika ja arjen toimivuus.

Terapia toteutuu joustavasti vastaanotolla, asiakkaan kotona tai muualla asiakkaan toimintaympäristössä. Meille on tärkeää, että asiakas tuntee itsensä hyväksytyksi ja kokee tulleensa kuulluksi. Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilönä, oman elämänsä asiantuntijana. Terapian keskiössä toiminnan lisäksi on terapeutin ja asiakkaan terapiasuhde ja vuorovaikutus, joka kannattelee läpi terapian.

Tutustu terapeutteihin

toimintaterapeutti (AMK)
sosionomi (AMK)

p. 040 413 9970
kielet: suomi, englanti


Tutustu terapeuttiin

toimintaterapeutti (AMK)
Aikuis-Bobath koulutettu
Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus
Bobath peruskurssi

p. 040 576 2517
kielet: suomi, ruotsi, englanti

Tutustu terapeuttiin

toimintaterapeutti (AMK)
p. 041 501 4893
kielet: suomi, englantiTutustu terapeuttiin

toimintaterapeutti (AMK)
p. 045 112 7978
kielet: suomi, englantiTutustu terapeuttiin
Kaisa Kolehmainen

Tonuksen toiminnasta vastaava
fysioterapeutti (AMK)
toimintaterapeutti (AMK)
NDT/Bobath
NDT/Bobath Vauvat
Psykofyysinen lähestymistapa

p. 050 338 8977
kielet: suomi, englanti, ruotsi

Tutustu terapeuttiin