Aikuisten toimintaterapia

Toimintaterapiaan voivat tulla aikuiset, joilla on neurologinen sairaus kuten aivoverenkiertohäiriö, traumaattinen aivovamma, MS-tauti, selkäydinvamma tai TULE-sairaus kuten CRPS ja fibromyalgia. Psykiatriset sairaudet kuten syömishäiriö, masennus ja kaksisuuntainen mielialahäiriö voivat olla syynä hakeutua toimintaterapiaan.

 

Terapia suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden pohjalta, jossa hänelle merkityksellinen toiminta on keskiössä. Toimintoina voivat olla muun muassa kodin askareet, kädentaidot, asiointi, rentoutus, peiliterapia ja tuntoaktivaatio. Toimintaterapiassa voidaan kartoittaa myös apuvälinetarvetta. Tavoitteena on asiakkaan elämänlaadun kohentuminen, mielekäs vapaa-aika ja arjen toimivuus.

 

Terapia toteutuu joustavasti vastaanotolla, asiakkaan kotona tai muualla asiakkaan toimintaympäristössä. Meille on tärkeää, että asiakas tuntee itsensä hyväksytyksi ja kokee tulleensa kuulluksi. Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilönä, oman elämänsä asiantuntijana. Terapian keskiössä toiminnan lisäksi on terapeutin ja asiakkaan terapiasuhde ja vuorovaikutus, joka kannattelee läpi terapian.

Tutustu terapeutteihin

Antti

Pollari

toimintaterapeutti (AMK) sosionomi (AMK)

Anni

Rantio

toimintaterapeutti (AMK) Aikuis-Bobath koulutettu Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus Bobath peruskurssi

Janette

Väisänen

toimintaterapeutti (AMK)

Jenni

Varonen

toimintaterapeutti (AMK)

Kaisa

Viita

Tonuksen toiminnasta vastaava fysioterapeutti (AMK), toimintaterapeutti (AMK), NDT/Bobath, NDT/Bobath Vauvat, Psykofyysinen lähestymistapa

Kielet